Panduan Kira Cukai Perniagaan Enterprise Di Malaysia

[PANDUAN KIRA CUKAI ENTERPRISE]

Di antara mitos tentang cukai yang seringkali kita pernah dengar adalah:

❌ Kau daftar Enterprise ke ? Tinggilah cukai kau nanti!!
❌ Enterprise pun kena declare cukai ke??!
❌ Cukai tu senang je amik untung darab lah terus 28%!
❌ Kau kan buat part time je, tak payahlah submit borang cukai!

Ini semua mitos!😂

Sudahlah tu dengan berteka teki tentang cukai untuk bisnes korang ni dan dengar ajaran sesat tentang nak cara nak kira cukai. Kenapa saya sibuk nak korang ni kira cukai?

1.  Saya taknak korang jadi mangsa penipuan dengan kiraan cukai yang salah
2.  Saya taknak korang kena denda sebab salah submit nilai cukai.
3.  Saya nak korang claim pelepasan cukai yanh paling maximum untuk bisnes korang.

Saya nak bantu yang betul-betul nak belajar proses cukai yang sebenar untuk bisnes Enterprise

Boleh klik gambar di bawah untuk info penuh:

 

Untuk yang zero tentang pengurusan bisnes, ilmu ini adalah sama penting dengan ilmu cari duit

Penting bagi yang baru daftar SSM
Atau yang buat bisnes tapi belum daftar SSM

Tak pernah simpan dokumen bisnes
Dokumen pun belum kenal

Tahu nak buat apa sepanjang tahun, supaya bila sampai masanya kita mampu ada aset sendiri dan hidup lebih tenang

Klik link untuk grab

Sharing is caring!

Facebook Comments