Medical Card Terbaik Pelan Kad Perubatan Mampu Milik

Masih mencari Medical Card terbaik dan mampu milik ?

Kesemua Syarikat Takaful di Malaysia mempunyai kelebihan tersendiri khususnya di dalam penyediaan Pakej Medical Card (Plan Kad Perubatan) yang lengkap dan mempunyai banyak manfaat.

Sebenarnya ramai yang tanya saya, rugi ke ambil medical card ni ?. Kalau kita bayar tiap-tiap bulan lepas tu tak pernah pakai, burn macam tu je ke. Cuba bayangkan, kita bayar insurans kereta lepas dalam tahun yang sama tak pernah claim kemalangan atau towing, lepas tu tu kita sendiri pergi cari kemalangan ? Sebolehnya minta dijauhkan.

Sama macam medical card, kita bayar tiap-tiap, bukan nak mintak dijangkiti penyakit, niat kita ambik medical card adalah nak ada kebebasan minda supaya bila terjadi perkara yang tak diduga, kita telah di cover oleh medical card (Kad Perubatan)

 

Kepentingan Medical Card (Kad Perubatan)

Medical Card atau Kad Perubatan Hospital adalah kad yang dikeluarkan oleh syarikat pengendali takaful yang membolehkan kita mendapatkan perkhidmatan perubatan, jenis perkhidmatan perubatan yang diterima adalah berdasarkan jenis pakej kad perubatan yang kita pilih.

Dengan kos perubatan yang makin meningkat.. Kenapa tak biarkan syarikat insurans yang bayarkan bill hospital kita ? Duit yang kita susah payah kumpul tu, lebih baik kita gunakan untuk pergi bercuti ke., hantar anak belajar masuk U ke., atau pun buat sebagai simpanan hari tua nanti.

Keadaan Semasa makin mendesak. Hospital sentiasa penuh dengan kes kritikal. Pandemik membuatkan semua terdesak mendapatkan rawatan. Inilah masa sesuai untuk mendapatkan perlindungan. Mudah mudahan membantu ketika musibah.

 

Diantara Syarikat Takaful Popular Yang Menawarkan Kad Perubatan (Medical Card). Carta di bawah secara random.

 

1.  Medical Card Takaful Malaysia 

2.  Medical Card Takaful Ikhlas

3.  Medical Card Prudential BSN (PRUBSN Takaful)

4.  Medical Card AIA Public Takaful (AIA Takaful)

5.  Medical Card Etiqa Takaful

6.  Medical Card Zurich Takaful

7.  Medical Card Hong Leong MSIG Takaful

8.  Medical Card Great Eastern Takaful

9.  Medical Card FWD Takaful

 

Jika ada sebarang pertanyaan tentang medical card terbaik atau kad perubatan keluarga, boleh hubungi saya dengan klik gambar di bawah. Sekian Terima Kasih.

 

Sharing is caring!

Share

Facebook Comments