Takaful Penyakit Kritikal Kanser, Serangan Jantung, Karsinoma in Situ dan Strok CI FIRST FWD Takaful

” TAK RUGI MACAM NI KALAU APPLY TAKAFUL. SAKIT DAPAT DUIT, KALAU SIHAT TAK PERNAH BUAT CLAIM NANTI DUIT REFUND BALIK “

 

Anda ada pelan takaful yang cover sakit kritikal pada early stage dan dapat wang pampasan secara tunai ? Jom teruskan bacaan di bawah.

Tahukah anda, 1 daripada 4 orang Malaysia menghidapi kanser sebelum berumur 75 tahun dan  ada di antara mereka mengalami masalah kewangan.

Pernah jumpa plan takaful/hibah yang pulangkan semula wang caruman bulanan kita (full refund) apabila tak pernah claim / tamat sijil?

Sebelum ni ramai yang ragu-ragu nak carum takaful walaupun untuk diri sendiri. Kenapa saya cakap ragu-ragu ?. Dia takut dia rugi sebab kalau dia ambil takaful nanti sampai tamat tempoh sijil, tak berlaku apa-apa kat dia (tak sakit), wang sumbangan bulanan dia tu kira hangus (burn).

Jadi FWD Takaful telah keluarkan satu produk takaful yang dapat membuang rasa ragu-ragu mereka itu tadi dengan produk yang dinamakan sebagai CI FIRST FWD Takaful (Untuk Dapatkan Brochure Lengkap: KLIK SINI). Maksud bagi CI adalah Critical Illness (Penyakit Kritikal). Jom tengok apa manfaat daripada pelan ini.

 

Apa manfaat Pelan Penyakit Kritikal C.I First FWD Takaful Ni ?

  1. Sakit Kritikal Awal dapat pampasan contoh Penyakit Kritikal yang boleh mengancam nyawa seperti Kanser, Serangan Jantung, Karsinoma in Situ dan Strok.

  2. Perlindungan Kerosakan Organ Utama seperti kerosakan kekal paru-paru atau jantung.

  3. Perlindungan Rawatan Perubatan Utama seperti masuk ICU, dialisis, pemindahan organ utama dan pembedahan kompleks organ utama.

  4. Perlindungan Penyakit Kritikal yang tidak boleh dirawat seperti hilang satu atau dua anggota badan, hilang penglihatan atau pendengaran, hilang upaya melakukan aktiviti kehidupan seharian sebelum usia 75 tahun dan Penyakit Terminal.

  5. Meninggal dunia dapat Hibah (atas sebarang sebab)

  6. Tak sakit dan tak meninggal sampai habis tempoh caruman, dapat balik 100% caruman.

  7.  Dapat pengecualian sumbangan (waiver) apabila 50% daripada claim sudah dituntut – dan sijil anda akan berkuatkuasa sehingga tempoh matang.

  8. Confirm dah tak keluar perkataan “Rugi bayar Takaful kalau sihat sampai bila-bila”. Sebab plan ni bagi balik duit caruman kita kalau korang sihat dan panjang umur sampai habis tempoh sijil (matang). 100% tau bukan 10%.

 

Tanpa medical card, kerajaan akan bantu dan tanggung kos rawatan kita di hospital kerajaan. Tapi, tanpa Perlindungan Sakit Kritikal, siapa akan membantu kita menanggung kos kehidupan pemulihan (ubatan farmasi luar, supplement, kos penjagaan di rumah, punca pendapatan).

 

Untuk Ketua Keluarga Apa Kegunaan CI First FWD Takaful ini ? 

Hibah dan Perlindungan Sakit Kritikal CI First FWD Takaful ini memberikan kita sebagai ketua keluarga wang tunai apabila didiagnosis sakit kritikal tidak kira early stage atau tahap major atau kematian sebarang sebab.

Jika kita tidak mampu untuk bekerja hingga menyebabkan dibuang kerja atau kehilangan pendapatan jika berniaga sendiri, maka pelan CI First FWD Takaful ini bertugas sebagai dana tabung kecemasan disaat memerlukan duit untuk sediakan makan minum untuk anak dan isteri kita.

Free Quotation & pertanyaan, tekan butang kat bawah

 

 

Sharing is caring!

Facebook Comments